Basis VCA

Direct VCA Examen boeken

Binnen 48 uur én in diverse talen mogelijk

B VCA (vca basis)
Met het VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.

VCA basis (B VCA)
Het B-VCA examen omvat 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van het maximaal 4.000 punten hebt behaald.

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op de site: VCA Uitslag. Daar kun je ook het pasje downloaden. Je ontvangt het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Aanmelden voor B VCA examen
B-VCA examens worden op 50 plaatsen verzorgd, zowel tijdens kantoortijden als in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 8 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de exacte aanvangstijd.

Andere provincies

In deze talen beschikbaar